Nothing But The Truth

Kan du se dig själv blanda ihop påtagen kollektiv självständighet med individuell äkta frihet och befrielse från förtryck med det fria valet, rätten att uttrycka sig?

Jag vill bara säga att jag tog tid på mig att komma fram till ovanstående ord, det krävdes ett livslångt lärande för att förstå innebörden i orden. Många gånger är det när omöjligt att se sig själv med klara, friska och fria ögon. Tiden finns inte, karriären tar fart och det är så lätt att missa tydliga tecken. Tecken på osynligt förtryck. Osynliga fiender.

Till slut står du inför ett val. Och det handlar om din egen sanning, den ibland brutala och svåra sanningen. Det valet kan förvrida dig eller befria dig från lögnen. Det fanns inga alternativ för mig att göra annorlunda. Dörrarna som öppnades var som gigantiska portar, ljus blandades med sorg. Men det var också det viktigaste jag kunde ha gjort, svaren och toppen på berget.

Balansen, risken att falla. Och det är först när du fallit som du förstår att det finns något annat än onödiga och falska förebilder. Det är lättare att falla och slå dig om du är vältränad fysiskt och mentalt. Var förberedd och påläst. Försök inte ens att ta dig upp för El Capitán utan att först noggrant studera klippan och den lodräta väggen, undersök olika vägar och detaljer. 

Hela din personliga så kallade kultur måste inbegripa samtal och diskussioner och argumentation och att du inte skjuter upp något. De är ditt liv som står på spel. Jag satte mig ner och tog del av resultaten av det jag gått igenom och det blev aldrig mer som förr. Jag satte mig ner och mediterade. 

För att du verkligen ska lära dig något måste du först vara beredd att förlora allt.