Shelter From The Storm

Det enda du kan falla tillbaka på i en svår situation är din egen uppfattning om dig själv och detta är din plattform i livet. 

Vi kan alla behöva hjälp för att se oss själva som vi är, med fördelar och nackdelar. Jag skrev i föregående inlägg om nyfikenhet och att lära nytt och jag skulle vilja uppmana dig till att ta reda på lite mer information om vem du verkligen är och hur du agerar, fungerar och utför saker och ting. På en arbetsplats, kanske. Eller rent privat.

Gör så här: det finns ett gratis personlighetstest du kan utföra; gå in på 16personalities.com och svara på frågorna. Följ instruktionerna noga. Du får en personlighetsprofil att utgå ifrån och den kan vara nog så viktig när du ska sätta dig ner och fundera på hur de ska presentera dig själv för en arbetsgivare. Taktiskt sett så är det bra att ha med sig detta till en intervju, för att ta ett exempel.

Jag tror också att många tycker att det är obehagligt att göra ett personlighetstest, men det behöver det inte vara om man ser detta som ett verktyg för att bli bättre och vara mer förberedd inför en arbetsintervju eller en annan viktig situation. Kanske det också kan hjälpa dig att hitta rätt inriktning och undvika att lägga energi på en inriktning i livet som blir en återvändsgränd.

Självklart finns det många olika möjligheter för att testa sin personlighet, och det här är bara ett förslag. Vad jag menar är att nyfikenhet, be om råd och ny kunskap är så enormt viktigt för att ha en skyddsbarriär mellan dig och en tuff omvärld - om jag vet hur jag reagerar och tänker så kan jag också förhålla mig på ett sådant sätt att jag kan undvika de värsta skadorna, trots motgångar.