Ye Shall Be Changed

Du blir förändrad när du själv vill blir förändrad och det som ligger bakom den här personliga framlängesvolten, eller baklängesvolten, går inte att förklara trots hyllmeter med litteratur om själavandring och personlig utveckling med glada tillrop och den där popcornseffekten som alltid infinner sig efter en bra föreläsning - men du går ändå hem till vardagen och glömmer de där vittandade tillropen och faller in i de vanliga rutinerna.

Det handlar ju om närkamp, möten, oförklarliga uppkomligheter och hårt arbete - är du inte där så syns du inte. Ytligheter eller fördjupningar - det handlar om autenticitet och äkthet. Det är ingen som svettas din svett, ingen som lyfter ditt skrot och ingen som springer åt dig. Ge dig in i det som du oroas över, det som skrämmer dig och det som du inte kan greppa.

Perfektion är att titta på snö som faller, och bara följa med och förundras över att det är perfekt redan från start - hur du än försöker dig på förklaringsmodeller så förlorar du dig själv. Lätthet och enkelhet. Följ bara med - det finns en mening med precis allting, saken är bara den att vi har alldeles för lätt för att försvåra istället för att se och lyssna till oss själva.