Wildflowers

När, och möjligtvis innan, du börjar ditt sökande efter arbete så kan du nog börja med att fråga dig själv följande (och detta kan vara svaret på frågan "Var hittar jag dolda arbetsgivare?"): i vilken yrkesroll trivs jag bäst, hur kan jag utvecklas på arbetsplatsen och vilken typ av omgivning ger mig energi?

Tänk annorlunda nu - glöm ditt CV för en stund och tänk inte alls på den milda form av hjärntvätt som alla dessa instruktörer på CV-kurser givit dig. Lägg ner press, stress och se hela processen som lärorik och intressant, istället för att rent desperat försöka söka arbete och gå med mössan i hand och dela ut ditt CV. Det här handlar om nätverkande och att etablera viktiga kontakter som på sikt ska generera resultat. Vad du än gör så handlar det om försäljning, du är en stor investering för en arbetsgivare och mig veterligen är det ingen köpare som accepterar en hastigt ihopsydd offert utan förhandlingar och rätt långvariga personliga relationer.

Kommunikation startar med ett telefonsamtal, ett mail eller ett personligt besök hos en arbetsgivare - första raden i första stycket är helt avgörande! Vad är det du vill, vad kan du bidra med och vem är du som person? Krångla inte till det, förenkla istället och ställ frågor - få motparten att prata mer än du själv. Vad tror du om följande frågeställningar:

  • vad gör ni en normal arbetsdag på det här företaget?
  • vad ska man kunna för att arbeta hos er?
  • hur ska man vara som person för att arbeta hos er?
  • om du hade varit i min situation, hur hade du tänkt?

Ta hjälp, be om råd och etablera ett nätverk av kontakter som kan hjälpa dig framåt - men tro inte att det avgörs under ett enda telefonsamtal eller personligt möte. Det viktigaste av allt - din egen må-bra-faktor! Det är där du sätter ditt avtryck, gör intryck. Börja i rätt ände i din jobbsökningsprocess och krångla inte till saker och ting - find, fix, flourish.

 

You belong among the wildflowers
You belong in a boat out at sea
Sail away, kill off the hours
You belong somewhere you feel free

Run away, find you a lover
Go away somewhere all bright and new
I have seen no other
Who compares with you

You belong among the wildflowers
You belong in a boat out at sea
You belong with your love on your arm
You belong somewhere you feel free

Run away, go find a lover
Run away, let your heart be your guide
You deserve the deepest of cover
You belong in that home by and by

You belong among the wildflowers
You belong somewhere close to me
Far away from your trouble and worry
You belong somewhere you feel free

You belong somewhere you feel free