Storytelling - Like A Rolling Stone

Vad är det du vill berätta? Oavsett om det gäller en person som du talar med eller om det är  hundra personer i publiken handlar det om samma sak - från första meningen måste du ha gjort klart för dig själv vad du vill säga. Ditt engagemang och din känsla är av naturliga skäl avgörande och det är ett bra tips att du vet mer om den eller de som lyssnar på dig, om du har den möjligheten. Dessutom är det att rekommendera att du kan lägga fram konkreta fakta kring det du framför, undvik svammel och onödigt tjafs, tjoller och tjat. Gör det enkelt för dig och var förberedd.

Förberedelserna är grundläggande och kan du inte i en enda mening sammanfoga det du vill göra, vad du kan bidra med och vem du är som person (allt detta riktat mot en yrkesroll!) kan du lika gärna vara tyst och börja om från början. Gör det inte svårt för dig själv, ge dig själv den tid som behövs och skriv gärna några rader om det du vill säga. Ska du skriva ett mail till en arbetsgivare eller ska du personligen ta kontakt? Det är ingen direkt skillnad! Börja med att tala om för dig själv att nio av tio kontakter inte resulterar i någonting alls - just nu. Men avgörs allt just nu eller tänker du långsiktigt och strategiskt? Jo, det första intrycket är avgörande! Glöm aldrig detta. Men är motparten mottaglig just i detta nu? Kan du påverka detta?

Jo, det handlar om att våga och om att misslyckas! Det är bra att misslyckas men det hänger på att du inte belastar dig för dina misslyckanden utan att du kan ha en konstruktiv dialog med dig själv om att det gör ont att ramla omkull och att det finns vägar att undvika samma smärta. Vad har du att förlora på att ge dig ut på djupt vatten och verkligen försöka - du kan fortfarande misslyckas men allt handlar om att aldrig ge upp. Har du tänkt på att allt motstånd kan vara den katalysator du behöver för att förändra hela situationen? Hädanefter ska du vara tacksam för allt motstånd för just det här motståndet kan vara en vägvisare för dig själv.

  • Don't fucking quit
  • Work fucking harder
  • Keep calm and carry on