On The Road

Ibland kan det enda raka vara att ge sig iväg och prova något nytt. Är möjligheterna begränsade och arbetsgivarna ointresserade så är det inte mycket att fundera på - Go West, Young Man.

Packad ryggsäck, äventyr och arbete. Finns det egentligen något som hindrar dig ifrån att ge dig iväg och släppa det som varit och se fram emot något som blir bättre? Tveksamt.

Som alltid är det det första steget som är avgörande, precis som i alla förändringsscenarior. Ja eller Nej. Av eller På. Kanske, möjligtvis eller så skjuter vi på saken och dribblar vidare med opumpad boll.

Bryt mönstret och tänk inte för mycket; låt upplevelser och framförsikt bli vägledande och häng inte upp dig på dina tillhörigheter, de väntar ändå på dig och tynger din ryggsäck. Bli fri med minimal packning på ryggen.

Trygghet kan vara förödande, hämmande och en enda stor fastlåsningseffekt. Förklaringsmodellerna kring anledningarna varför det inte är möjligt att flytta på sig är hisnande och hårresande. Jag kan inte! Varför?

Work saves man from three great evils: boredom, vice, and need.
- Voltaire