No Plot, No Beginning, No End

Med all säkerhet är det så här en kreativ process börjar. Kaos, inga regler och allt är möjligt. Alla tankar och idéer är välkomna och ingen alls slår ner på en annans idé utan ställer istället frågan - intressant, hur tänker du och var fick du det där ifrån?

Att naivt tro att en förvaltningsmässig mall skulle fungera i liknande sammanhang är systematisk idioti. För att något ska vara tidlöst, användbart och utvecklingsbart kanske man ska utgå ifrån det som följer (och detta är ingen mall!) och fundera lite extra på varför viss design blir odödlig och alltid användbar. Se det här som en hjälp på vägen. Gör som du vill och använd det som passar dig bäst:

  • Be adaptable and flexible
  • Be easy to fly
  • Be resilient
  • Be easy to maintain
  • Be easy on the eye

Översättningen kan bli som du tolkar den, jag rekommenderar att du sätter dig ner och läser igenom, tolkar och funderar. Låt oss utgå ifrån att det handlar om att lära sig att flyga och vill du ha något som kanske påminner om en manual kan du ju förkovra dig i Jonathan Livingston Seagull av Richard Bach. Men det är inte en manual, bara en beskrivning på vad du själv måste ta reda på.