Locked Up

Ingen sa att det skulle vara enkelt. Vi kan ju börja där. Det finns alltid en lösning om du söker den.

Anledningen varför det stannar av och varför lusten försvinner beror i de allra flesta fall på att det inte finns en bra planering, strategi och målsättning. Glädje. Så enkelt är det. Detta beror i sin tur på att arbetslöshet är en långsam förtvining om den inte motarbetas.

Vi vet att det påverkar oss mycket negativt. Självkänsla, tillhörighet och det rent kunskapsmässiga. Vi vet detta. Men vad gör du själv åt den saken? Du kan förklara sammanhanget och hur det påverkar dig men vad gör du åt saken?

Det finns de som idag har ett arbete och känner samma sak och inte kan ta sig därifrån. Inlåsningseffekten från andra sidan. Dock så ger det en månadslön att sitta kvar och inte kunna förklara nästa steg inför sig själv. Glädje?

Den långa vägen till förändring och upprättelse börjar med att sätta sig ner och skriva några rader till sig själv om det ska fortsätta på detta sättet. Istället för onödiga förklaringsmodeller och ilska. Vill jag ha det så här?

Alla dessa otroliga fina möten med människor. De där möjligheterna som börjar med lite kallprat och som kan sluta med ett nytt arbete. Lugnt, behärskat och vässat. Det där första intrycket som du ger och som är fullmatat med inre ro, glädje och övertygelse. Drivet - som är så mycket viktigare än ditt CV.

Hur söker du egentligen arbete?