Charge Of The Light Brigade

När du nu samlat ihop dig själv och dina styrkor så är det då dags att fundera på taktik och strategi. Du vet hur ungefärligen spelplanen ser ut men du kan inte alltid veta hur oppositionen är formerad och vilka överraskningar som kan vänta dig - kom ihåg att allt är flytande, rörligt och förändras från dag till dag. Du måste ha blicken för att förstå helheten, spelförståelsen för att kunna se nästa steg och taktik och strategi för att inte lägga energi på fel saker.

Låter det som ett strategispel? Kanske, men det kan lika gärna handla om att söka arbete på en krånglig arbetsmarknad, att byta arbetsplats eller helt enkelt att göra en stor förändring i livet som betyder att du ger dig in på ett för dig helt okänt territorium. Och det är nu det roliga börjar; utmaningen, nerverna och att vara lugn och metodisk för att ta rätt beslut eller så är det som så att det egentligen bara är att slänga sig ut i tillvaron och lita på magkänslan när så situationen kräver det.

'Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts.' 
Winston Churchill

Mod. Modet att fortsätta är det som räknas.

Humor, attityd, inställning och närheten till skratt är en del av allt detta. För när det är som svårast och tårarna faller på snustorr jord så krävs det av dig att du ser situationen ur ett annan perspektiv och att du fortsätter, oavsett vad. Det är OK att misslyckas bara du kan se det från den sida som medför att du inte tappar greppet och går ner dig i en sörja av anklagelser mot dig själv och som leder till att du ger upp.

'If you're going through hell, keep going'.
Winston Churchill